2017-06-26 Pestré příběhy - vernisáž výstavy obrazů Mudr. Stanislava Tomaštíka

Název

2017-06-26 Pestré příběhy - vernisáž výstavy obrazů Mudr. Stanislava Tomaštíka

Popis

Vlašim. V pondělí 26. června 2017 v 17.00 hodin zahájil vernisáží výtvarník Stanislav Tomaštík autorskou výstavu. Výstava nese název „Pestré příběhy“ a je návštěvníkům přístupná od 26. června do 3. září 2017. Zhlédnout ji můžete v Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim každý den od 9.00 do 17.00 hodin.
Mudr. Stanislav Tomaštík se narodil na Valašsku, kde také strávil své dětství. Po základní škole nesměl studovat, proto se vyučil chemikem a dva roky pracoval v chemičce. Večerním studiem získal maturitu a vystudoval Fakultu dětského lékařství UK v Praze, kde poté pracoval na dětských klinikách. V roce 1976 odešel do Vlašimi a jako dětský lékař získal atestace I. a II. stupně v oboru. Krátce působil na pozici primáře dětského oddělení. Od roku 2004 je v důchodu.
Stanislav Tomaštík kreslil a maloval rád od dětství, ale později pro nedostatek času se výtvarné činnosti věnoval jen příležitostně. Až s odchodem do důchodu se mohl Stanislav Tomaštík začít naplno věnovat kresbě, v současnosti také častěji malbě. Autorovými oblíbenými náměty jsou historické a biblické příběhy, osobnosti, lidové obyčeje i vzpomínky z dětství. Během své výtvarné činnosti si Stanislav Tomaštík vypracoval osobitý styl zjednodušené kresby s výraznou konturou a barevnou pestrostí. Maluje nejčastěji akrylovými barvami na plátně a své obrazy nerámuje.

Hudební program: http://www.flyingparties.cz/

Období

Statistiky

  • 17 fotek
  • 4 videa
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX P7100

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2017-06-26 Pestré příběhy - vernisáž výstavy obrazů Mudr. Stanislava Tomaštíka
Komentáře Přidat